Laura

Hoi, ik ben Laura

en ben een grote gember fan :-))

Voordelen van gember

Gember is niet alleen veelgebruikt specerij in de keuken, het kan ook voor tal van andere doeleinden worden gebruikt. Eo zijn er enkele niet te missen voordelen die gember met zich meebrengt, dewelke met plezier hieronder eventjes voor je op een rijtje zetten. Ben je niet zo’n voorstander van gember, dan zullen deze feiten je misschien wel overhalen het meer te gaan gebruiken in de keuken!

Voordeel 1 – Ik ga op reis en ik neem mee...

...Gember! Ja hoor, het is al langer dan vandaag bekend en bewezen dat gember helpt tegen misselijkheid en beter nog, tegen braakneigingen en overgeven. Niet helpt gember voor zwangere vrouwen tegen hun ochtenmisselijkheid en hun tripjes naar het toilet, maar onderzoek heeft ook uitgewezen dat gember ook effectief is tegen reisziekte. Wat gemberextract in je water of thee of zelfs een gembercapsule kunnen al wonderen doen!

Gemberthee

Voordeel 2 – Gember helpt bij lichamelijke kwaaltjes

Gember heeft een pijstillende werking. Hoe komt dit precies? Wel, gember heeft een remmend effect op de activiteit van bepaalde enzymen in je lichaam, namelijk deze die hormoonachtige stoffen aanmaken die de reden zijn van je pijn. Heb je dus last van een ontsteking of van een zwelling? Ga dan aan de slag met wat gember! Niet alleen inwendig, maar ook uitwendig kan gember een grote hulp betekenen. Zo kan je bijvoorbeeld de pijnlijke plaats in kwestie bedekken met een gemberkompres: ideaal om te pijn te verminderen!

Voordeel 3 – Pluspunt voor je spijsvertering

Misschien is dit voordeel wel de meest gekende in omloop. Gember heeft nameljk een grote – lees: positieve – invloed op je spijsverteringsstelsel. Voornamelijk je maag en darmen zijn gebaast met de innama van wat gember, aangezien het instaat voor een verhoogde aanmaak van enkele spijsverteringsenzymen en bovendien ook je maag- en darmslijmvlies beschermt. Verder zorgt gember ook voor een stimulans van je gal- en maagsappen en van je speekselproductie. veel mensen hebben tegenwoordig een fastfoodprobleem, en als je de de dag na een "slippertje" genoeg gemberthee drinkt bijvoorbeeld, is dat probleem snel opgelost!

Voordeel 4 – Grote hulp bij cardiovasculaire aandoeningen

Heb je misschien gevallen van hartaandoeningen in je familie? Hartstilstanden, een versnelde hartlag of andere kwaaltjes? Wel, dan is het een goed idee om wat meer gember te verwerken in je gerechten. Gember heeft namelijk een bloedverdunnend effect, wat twee voordelen met zich meebrengt. Enerzijds zal dit bloedklontering voorkomen en anderzijds zal het ook de kans op een trombose drastisch verminderen.

Voordeel 5 – Gember is je weegschaal goedgezind

Tja, wil je misschien wat gewicht kwijt? Ben je misschien al eventjes bezig om die enkele kilootjes van je af te krijgen? Dan kan je eens proberen om regelmatig een kopje gemberthee te drinken. Uiteraard zal je geen vet verbranden door het drinken van gemberthee, maar het zal er wel voor zorgen dat je minder zal eten. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat je minder honger hebt na het binnenwerken van gember! Gezond afvallen met een lekkernijtje: geweldig, toch? Een beetje limoen en honing maken je tasje gemberthee helemaal af!